La sediul Protopopiatului Ortodox Român din Bistrița, s-a desfășurat ședința administrativă lunară prezidată de părintele protopop Alexandru Vidican, care a adus în atenţia preoţilor circularele primite din partea Arhiepiscopiei Clujului având un conținut administrativ, cultural și social.

Întâlnirea a avut loc în sala de ședințe a protopopiatului cu o scurtă rugăciune, urmată de discuții care au vizat aspecte liturgice, administrativ-bisericești, misionar-sociale si activitățile cu tinerii.
S-a prezentat și Pastorala Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române pentru prima duminică a Postului Paștelui din anul 2019.

Un alt eveniment care s-a adus în atenția preoților a fost invitația de a participa la „Marșului pentru viață„ , oranizat ca în fiecare an la data de 23 martie, orele 13 în în treaga țară.
Un apel de suflet a fost făcut de părintele protopop, de a veni în ajutorul Inspectorului eparhial pentru tineret, Radu Copil, prin rugăciuni și sprijin financiar în acest moment de cumpănă din viața lui.

Ședința s-a încheiat cu îndemnul de-a intensifica activitatea pastoral-misionară în această perioadă a Postului Sfintelor Paști.